Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » ClamAV scan fails to detect eicar
  •  
ebatte

Messages: 169
Karma: 0
Send a private message to this user
Running KMS 6.5 on Leopard Server 10.5.2 with KMS set to use clamav. Using clamscan I cad detect the eicar test signature, but KMS does not!

Can someone help me troubleshoot this?

Thanks,
Eric
  •  
hbianchi

Messages: 121
Karma: 8
Send a private message to this user
I found the same problem working with KMS over a linux box: "....detection of test Virus EICAR has failed...." I was pointing to ClamAv using local host adress 127.0.0.1. After a few tests, I found that making Kerio to think that ClamAV "is outside" the server box, in another machine it does not looks for EICAR anymore. I just replaced the local host ip by the real physical address of the KMS server and it connected without probles. (NOTE: I had also to modify the clamd.conf (line for TCPAddr 127.0.0.1 became TCPAddr 192.168.xxx.yyy).
Previous Topic: Kerio with CTI Estos Pro Call 3.0
Next Topic: ntlm changing ad-password
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Sep 22 06:39:25 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00367 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.