Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Control » Email config rule
  •  
keriours

Messages: 11
Karma: 0
Send a private message to this user
I'm using kwf v6.3 with 2 NIC:
NIC I (INET)
============
IP: 192.168.1.10 (from adsl modem with static IP 124.153.8.x)
subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 202.146.255.5 (assigned by ISP)

NIC II (LAN)
============
IP: 10.0.0.2
subnet: 255.0.0.0
Gateway: (blank)
DNS: 10.0.0.1 (lokal DNS server 2003)

Client PC
=========
IP: 10.0.0.10
subnet: 255.0.0.0
Gateway: (blank)
DNS: 10.0.0.1 (lokal DNS server 2003)

Email setting in Outlook Express
================================
POP3: 10.0.0.2
SMTP: 10.0.0.2

I've read kerio manual configuration but still confuse about email rule. I've set rule from wizard and already open any service but still could not send and recieve email. I have two email accounts (pop3: mail.company.com & mail.isp.net)

index.php?t=getfile&id=1333&private=0

Please somebody help me to configure email correctly.. Sad
Need help ASAP, thank's for the answer..


  • Attachment: rule_.JPG
    (Size: 45.99KB, Downloaded 2316 times)
  •  
ajamali

Messages: 100
Karma: 1
Send a private message to this user
Client PC
=========
IP: 10.0.0.10
subnet: 255.0.0.0
Gateway: (blank)
DNS: 10.0.0.1 (lokal DNS server 2003)



client gateway should be 10.0.0.2
  •  
keriours

Messages: 11
Karma: 0
Send a private message to this user
still could not connect. Confused
at client PC email setting,
pop3 set to 10.0.0.2
smtp set to 10.0.0.2
account name: username<_a.t_>company.com#mail.company.com

and i've changed pop3 to mail.company.com
account name: username<_a.t_>company.com

still could not connect.
what rule I need to set to firewall setting??
helpp..pleasee..

  •  
henrysbox

Messages: 26
Karma: 0
Send a private message to this user
check my reply on red fonts

keriours wrote on Thu, 22 May 2008 15:25

I'm using kwf v6.3 with 2 NIC:
NIC I (INET)
============
IP: 192.168.1.10 (from adsl modem with static IP 124.153.8.x)
subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 202.146.255.5 (assigned by ISP)

NIC II (LAN)
============
IP: 10.0.0.2
subnet: 255.0.0.0
Gateway: (blank)
DNS: 10.0.0.1 (lokal DNS server 2003) Try to make it simple first by keeping it blank. if it works then you can slowly improve your configuration the way you want it

Client PC
=========
IP: 10.0.0.10
subnet: 255.0.0.0
Gateway: (blank) You need to put a gateway like "10.0.0.2" for you to have access to the internet
DNS: 10.0.0.1 (lokal DNS server 2003) again if this is your first attempt try to make it simple first ie: "10.0.0.2"

Email setting in Outlook Express
================================
POP3: 10.0.0.2 or instead try POP3.DOMAIN.COM
SMTP: 10.0.0.2 or instead try SMTP.DOMAIN.COM


- there shouldn't be any problem since you already set your NAT to open all ports.

- DNS is tricky, if you run a local DNS make sure it forwards properly to public DNS. if not the best way you can do is to let KWF do the job for you.

- your mail system seems ok too, if you have a local mail server in your network. but if not try putting the right pop3/smtp address to your outlook express (ie. pop.domain.com/smtp.domain.com)

happy configuring =)



I've read kerio manual configuration but still confuse about email rule. I've set rule from wizard and already open any service but still could not send and recieve email. I have two email accounts (pop3: mail.company.com & mail.isp.net)

index.php?t=getfile&id=1333&private=0

Please somebody help me to configure email correctly.. Sad
Need help ASAP, thank's for the answer..




  •  
keriours

Messages: 11
Karma: 0
Send a private message to this user
Thank you very much henrysbox.
I've config it successful but if my kwf login to domain,it could be very slow. I don't know what happen. may be it's cause dns problem. Can you help me to fix the problem.
I don't use mail server, just direct point to POP.DOMAIN.COM.
My dns from ISP is 202.146.255.5
My local dns server is 10.0.0.1
My client need to login to local domain.
Thank's for the answer..

  •  
kerioratna

Messages: 5
Karma: 0
Send a private message to this user
we have installed kerio winroute firewall 6.4.2 trail version. This is working fine but mails not receive Outlook Express 2003 mails not send/receive all trafic rules applied but not working. What is the problem. Pl help me ASAP. errors:
1. could not connect to mails abc.xx.com

Thanks,
Ratna
  •  
kerioratna

Messages: 5
Karma: 0
Send a private message to this user
kerioratna wrote on Sat, 16 August 2008 13:03

we have installed kerio winroute firewall 6.4.2 trail version. This is working fine but mails not receive Outlook Express 2003 mails not send/receive all trafic rules applied but not working. What is the problem. Pl help me ASAP. errors:
1. could not connect to mails abc.xx.com

Thanks,
Ratna

Embarassed
Previous Topic: Email setup problem
Next Topic: RD - Remote Desktop
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Sat Nov 18 07:44:11 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.00477 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.