Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Unable to Connect to Kerio Connect (Kerio Administration Console Cannot Connect to Kerio Mail Server)
  •  
matias007

Messages: 18
Karma: 0
Send a private message to this user
dear all,

thanks for all feedback regarding to my previews posting, and here i would like present my another problem that founded in my connection from Kerio administration to Kerio Connect.

The details error you could confirm at attachment!!!

your feedback is my best solution!!!

Regards,

  • Attachment: error.JPG
    (Size: 25.65KB, Downloaded 492 times)
  •  
stewie

Messages: 106
Karma: 0
Send a private message to this user
In Connect, you do not use the admin console anymore, you use the admin web interface at http://your.mailserver.com/admin

Good luck.
  •  
matias007

Messages: 18
Karma: 0
Send a private message to this user
hii...Stewie,

thanks for feedback, actually i can access to http://my.mailserver.com/webmail, but could not access http://my.mailserver.com/admin, the error was the page your are looking for wasn't found.

is there any configuration that i should do? any services that i should running? My Kerio Connect was installed in Linux CentOS.


regards,

Matias.
  •  
stewie

Messages: 106
Karma: 0
Send a private message to this user
Did you installed the admin rpm? If so, then try turning off the firewall:
sudo /etc/init.d/iptables stop

Good luck!
  •  
sonofcolin

Messages: 483
Karma: 0
Send a private message to this user
I believe you need to use https for admin.
  •  
stewie

Messages: 106
Karma: 0
Send a private message to this user
No, Kerio admin automatically redirects the http request to https. Per Kerio's documentation:
 Note: If you use URL without the HTTPS and 4040 substrings, Kerio Connect will be directed to the secured protocol and port 4040 automatically.

However, if you want to use the full URL it is https://my.mailserver.com:4040/admin/login/

But I stand corrected, the desktop admin console is still supported. (Sorry 'bout that misinformation.)
  •  
matias007

Messages: 18
Karma: 0
Send a private message to this user
dear all,

my problem was solved,the connection has stabilshed using webadmin and admin console, just allow port 4040 as Stewie said.

Now i get another error that i cannot read users in outlook address book even the connection has estabilished, but when used administration console or webadmin all the users appear but cannot modify the configuration. and error was: "Error: LDAP operation failed. Check that you have installed Directory Extensions properly"(Details error at attachment). In Active Directory Server i already installed the Kerio Active Directory Extensions as the same vrsions of Kerio Connect.


Regards,

  • Attachment: error1.JPG
    (Size: 13.71KB, Downloaded 391 times)
  •  
matias007

Messages: 18
Karma: 0
Send a private message to this user
dear all,

does anyone could help me to give information regarding the error at attachment?

my user as a member of domain admins and schema admins also, but why in instalation show me that error? because of that error i couldn't access users account in outlook address book in client PCs.


regards,

  • Attachment: error2.JPG
    (Size: 16.77KB, Downloaded 392 times)
  •  
stewie

Messages: 106
Karma: 0
Send a private message to this user
In the admin console, if you edit your domain, click the Directory Service tab, then click Test Connection, what response do you get?
  •  
matias007

Messages: 18
Karma: 0
Send a private message to this user
Dear Stewie,

the result is attachment!


regards,

  • Attachment: error3.JPG
    (Size: 13.37KB, Downloaded 410 times)
  •  
matias007

Messages: 18
Karma: 0
Send a private message to this user
dear all,

does anyone could help me, why I couldn't edite/modify the users using "Kerio Administration Console" and "Kerio Web Admin" (see the error at attachment), and also The users not appears in outlook address book in client(PC), but the ldap connection from outlook address book in client(PC) was estabilshed/connescted successfully.

regards,

Matias

  • Attachment: error4.JPG
    (Size: 21.24KB, Downloaded 433 times)
Previous Topic: Cannot click on bold, italic, underline and other html editor
Next Topic: can not create and account
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Tue Oct 24 07:32:53 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00556 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.