Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Control » Appliance (2 Internet Connections Loadbalancing, only one working properly)
  •  
trylok

Messages: 4
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi there,
i am working with 2 Internet connections with 8 IPs on each.

My Configuration:
3 NICs Installed
Internet1 IPs: 083.2xx.xxx.x10, 083.2xx.xxx.x11, 083.2xx.xxx.x12... an so on
Internet2 IPs: 085.1xx.xxx.x10, 085.1xx.xxx.x11, 085.1xx.xxx.x12... an so on
LAN IP: 192.168.0.0
External IPs mapped to several Internal Servers (Web, FTP, etc..)
Outgoing Connections Loadbalanced on Internet1 and 2

So far i had Windows XP working fine with that configuration.
Switched to Appliance i have the following Problem.

Outgoing connections work fine.
incoming connections on Internet1 are working fine.
incoming connections on Internet2 are working only on the first IP eg. 085.1xx.xxx.x10, The others are not getting through.
The configuration ist exactly the same (importet) as the XP Version.
I tried different Versions of Appliance. Also the 7.1 RC1.
I also tried a complete fresh installation.
All with the same result.

Help would be nice.

[Updated on: Sat, 13 November 2010 09:19]

  •  
junior258

Messages: 1
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi,

I have 4 nics on my server and when i have this problem, i check my gateway on my nics and disable/enable the card.

Jr.
  •  
ICT and Me

Messages: 940

Karma: 53
Send a private message to this user
are the two lines from different ISP?
Because you get a problem if the gateway to ISP is thee same Wink
I hope not that you have one ISP on both lines, because why two lines if the come from same ISP.
This isn't redundant

ICT and Me
Carlo Turk
The Netherlands
www.ictandme.nl
  •  
trylok

Messages: 4
Karma: 0
Send a private message to this user
I have to different ISPs, otherwise it would make not realy sense Smile
And as i said, the same constellation works perfect in WinXP. Except that the FTP is useless slow. That is the reason wy i switch to appliance, because FTP ist working there.
  •  
trylok

Messages: 4
Karma: 0
Send a private message to this user
Tried this allready, it is not working for me. When i turn off one of the Internetgateways, the other one is working. But not both at the same time, except the first IP-adress off the second ISP.
This issue is only on incoming connections. Outgoing connections are working perfect on both gateways at the same time.

[Updated on: Sat, 13 November 2010 09:20]

Previous Topic: Load balancing: Problem with probe host
Next Topic: Strange
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Nov 24 15:54:51 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.00389 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.