Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Relay server problem/question
  •  
ggirls

Messages: 1
Karma: 0
Send a private message to this user
Can someone help me read and explains the maillog below, It appears that the relay server pwn00110.hotpot.com is not accepting the mail relay from our MTA. Is it correct? then how to reslove? Confused

Aug 12 14:05:25 hotman01 sendmail[5887]: p7C65OkJ005887: to=13245<_at_>hotpot.com, ctladdr=MonAgt (14442/14442), delay=00:00:01, xdelay=00:00:01, mailer=relay, pri=33499, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (p7C65OcT005888 Message accepted for delivery)
Aug 12 14:05:27 hotman01 sendmail[5890]: STARTTLS=client, relay=pwn00110.hotpot.com., version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=AES128-SHA, bits=128/128
Aug 12 14:05:33 hotman01 sendmail[5890]: p7C65OcT005888: to=<13245<_at_>hotpot.com>, delay=00:00:09, xdelay=00:00:08, mailer=esmtp, pri=123824, relay=pwn00110.hotpot.com. [163.11.28.96], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
Aug 12 14:05:33 hotman01 sendmail[5890]: p7C65OcT005888: to=<MonAgt<_at_>hotpot.com>, delay=00:00:09, mailer=local, pri=123824, dsn=5.1.1, stat=User unknown
Aug 12 14:05:33 hotman01 sendmail[5890]: p7C65OcT005888: p7C65XcT005890: postmaster notify: User unknown
Aug 12 14:05:33 hotman01 sendmail[5890]: p7C65XcT005890: to=root, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=local, pri=35083, dsn=2.0.0, stat=Sent

[Updated on: Thu, 18 August 2011 20:01]

  •  
Pavel Dobry (Kerio)

Messages: 5245
Karma: 251
Send a private message to this user
This forum is not about sendmail. I'm sorry.
  •  
TorW

Messages: 769
Karma: 9
Send a private message to this user
Quote:
Aug 12 14:05:33 hotman01 sendmail[5890]: p7C65OcT005888: to=<13245<_at_>hotpot.com>, delay=00:00:09, xdelay=00:00:08, mailer=esmtp, pri=123824, relay=pwn00110.hotpot.com. [163.11.28.96], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable

Quote:
Aug 12 14:05:33 hotman01 sendmail[5890]: p7C65OcT005888: to=<MonAgt<_at_>hotpot.com>, delay=00:00:09, mailer=local, pri=123824, dsn=5.1.1, stat=User unknown

These two lines means pwn00110.hotpot.com tried to deliver the mail locally (i.e. to an account on itself) and failed. My guess it has something to do with an erroneous DNS config at pwn00110.hotpot.com, but it's of course impossible to say exactly what it is.

In any case it's a problem for the remote administrator to solve. You can only hope the other admin is staying up late to read logs or that the problem is transient.
Previous Topic: Mail.app Configuration
Next Topic: Disable Webmail Calendar Notifications
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Sun Oct 22 15:39:11 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00434 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.