Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Connect 7.3 spontaneously deleting Inbox messages
  •  
sbergin

Messages: 66
Karma: 2
Send a private message to this user
This may not be a problem caused by Connect 7.3 (on a Mac 10.6 server), but I'll lay out the details and others can chime in:

Account is setup on a lone 10.7 MacBook Air as Exchange IMAP, as well as an iPhone and iPad, both on iOS 5 and both as Exchange accounts.

No autodelete function active of any sort (on the client or in webmail).

During the day on Tuesday I setup our Operator server to integrate with Connect. Up to this point, we were sending messages through Connect, but only as a generic SMTP server.

Later in the day, I started noticing that my Inbox would suddenly be emptied. All of the messages were being moved to the Trash. I disabled the accounts on my iOS devices to make sure neither was the culprit and the problem persisted for almost 2 days. I would move the mail back to the Inbox from the server-based Trash (in small chunks, because it would error out when I tried to do more than a hundred or so) and they would stick around for a bit and then disappear again. I started moving the messages from Trash to a local folder so there would be no chance of accidental deletion. At times, I tried to copy the messages in large chunks from this local folder back up to the Exchange Inbox and got the same timeout errors.

This morning, on a whim, I disabled the IMAP Exchange account on my MacBook Air and created a new straight IMAP account in its place. I just successfully moved about 1500 messages out of my local folder back up to the Connect server Inbox, and no mail has been deleted.

So far, so good. I'm really not in a position to disable the Connect integration in Operator to test my theory that this is an Exchange IMAP/Operator issue, but if anyone has any thoughts I'm all ears. In the meantime, I need to go recover everything older than 30 days (I did have the server set to delete messages in the trash older than 30 days, but turned that off at the first sign of trouble).
  •  
sbergin

Messages: 66
Karma: 2
Send a private message to this user
I should probably mention that the admin account I used to integrate Operator with Connect is the same account in question here...
  •  
sbergin

Messages: 66
Karma: 2
Send a private message to this user
Update: My Inbox just emptied again. Back to the drawing board, I'm now going to try to change the admin account used in Operator for Connect integration.
  •  
sbergin

Messages: 66
Karma: 2
Send a private message to this user
That was definitely NOT my spam...
  •  
freakinvibe

Messages: 1542
Karma: 62
Send a private message to this user
I'm not sure if you still have the problem, but I would check the operations log. This normally lists the protocal (IMAP, POP, Web, ActiveSync) and the user, that has deleted a message.

Dexion AG - The Blackberry Specialists in Switzerland
https://dexionag.ch
  •  
Blisk

Messages: 59
Karma: 0
Send a private message to this user
I don't know if this is relate, but some of my users said that they see it when some of mails was deleted. Minute before was there and after minuste emails are gone.
  •  
Kedar

Messages: 1320
Karma: 48
Send a private message to this user
I solved few similar reports in last years and reasons were same: user set POP3 account on another computer (e.g. at home) or another mailing client on same computer. POP3 client downloaded all messages from INBOX and deleted them.
Operations log will tell you more, who and how (protocol) were these messages deleted.
  •  
sbergin

Messages: 66
Karma: 2
Send a private message to this user
It's been over 2 months since I experienced this issue. So I definitely don't have any logs in easy reach. But I solved it by removing my email account (the one that had been losing messages) as the "admin" account within the email section of the Voicemail setup tab in Operator. And it definitely was NOT a POP issue, I haven't run POP on any system for years and have a full understanding of how that could have caused this issue. Seems to me that we'll never get to the bottom of it, as both development teams (Connect and Operator) are throwing up their hands and claiming it isn't THEIR problem.

[Updated on: Mon, 13 February 2012 14:42]

  •  
Kedar

Messages: 1320
Karma: 48
Send a private message to this user
Sam, are these deleted messages logged in operations log?
Previous Topic: Can the distribution list using spreadsheet to import data on it
Next Topic: KOFF 7.3.2 + Outlook 2010 No search
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Mon Oct 23 09:48:59 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00523 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.