Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Control » Make me crazy
  •  
Goran

Messages: 326
Karma: 5
Send a private message to this user
My configuration:
kerio(1)
Home1 And Home2
Home1 for LAN(1)
Home2 go to another kerio(2) as internet and then to other LAN(2)

And after enabling disabling nic's, pluging unpluging, restarting etc... kerio(2) accept internet from kerio(1) but after one of two go to restart or link between them broke kerio(2) again not "see" kerio(1) and then all over again i need to establish connection between them 3h every time.

HELP!!

Question cannot be stupid, but some of the answers can.
  •  
Goran

Messages: 326
Karma: 5
Send a private message to this user
Ok, version (p2) solve a problem but im still not sure if is (p2) or disabling IPS helped

Question cannot be stupid, but some of the answers can.
  •  
Goran

Messages: 326
Karma: 5
Send a private message to this user
Now great some pc client (win 7 x64) losing connection...
After booting pc can ping server 5 times after that nothing...
Then repairing connection then start to work...

I questing my self did UPDATING image also UPDATE all drivers etc. or this is only included in ISO file?

Question cannot be stupid, but some of the answers can.
  •  
Goran

Messages: 326
Karma: 5
Send a private message to this user
OK last version 7.3.1 Same problem
Problem is:
2 servers

Server1 (Load balancing):
Interne1 --> (192.168.1.2/255.255.255.252)
Internet2 --> FROM server2(home2)(172.16.0.2/255.255.255.252)
Home1 --> Lan1 (192.168.0.1)
Home2 --> To server2 (10.0.0.1/255.255.255.252)
////
Server2(Load balance)
Internet1 --> FORWARDED directly to server1(Internet2) (Allow other connection Disabled)
(192.168.2.1/255.255.255.252)
Internet2 --> As a "Primary NAT" If no internet access allow other connection
(1.0.0.2/255.255.255.252)
Home1 --> Lan2 (192.168.0.3)
Home2 --> Forward from Internet1 to Server1(internet2)
(172.16.0.1/255.255.255.252)

On both Servers DHCP and DNS enabled of course DHCP diferent ranges

PROBLEM:
To me all time is happening strange things...
1. NO INTERNET access on Server1, but if i put him on Server2 its ok...
And that pc was ok on version 7.3.0p2 but after installing 7.3.1 that pc can't ping server1 (nothing in log's as well)
On version 7.3.0p2 i have problems with other pc's same problem
2. Configuration didn't change on any server or on any client...
And this configuration was working great (no problems with client) on version 7.2.2 p4
On version 7.2.2 p4 was a problem that Server1 sometimes didn't recognize Server2 NAT output or vice versa...
Now they respond on (appliance --> appliance internet access) BUT CLENT'S HAVE BIG GLITCH

3. I don't understand what is problem why some clients CAN'T connect on server1 but can on Server2 and vice versa

*When i say can't connect it means:
Get all information from DHCP, but can't ping that server from which he get DHCP info...

PLEASE can u take 5 min to read this and answer what can be a problem?
Thanks in advance!

Oh and i notice that Winroute don't have any clue what is going on with packages it mixing everything...
Packages for Home2 trying to get in through internet2
packages for Home1 coming on Home2... I THINK GLOBAL BIG GLITCH

On both servers similar glitch...

If u look at picture in post attachment u will see that maybe is mixing possible because of "BIG SWITCH" and all connected in same hole, but don't forget, that problem was not on version 7.2.2p4 and this configuration works like that 4 years without problem...

If you have any suggestion please lets try it...
./fa/2522/0/

[Updated on: Wed, 25 April 2012 11:17]


Question cannot be stupid, but some of the answers can.
  •  
ICT and Me

Messages: 940

Karma: 53
Send a private message to this user
Goran,
Take look at the picture.
SRV1 Internet 2 Connected to SRV2 HOME2 Correct?
If so, did you make a typo with IP numbers ?

ICT and Me
Carlo Turk
The Netherlands
www.ictandme.nl
  •  
Goran

Messages: 326
Karma: 5
Send a private message to this user
Ahh no its a picture mistake...

Server1/internet2 = 172.16.0.1


Info (disabling IPS mixing stop!!)

[Updated on: Thu, 26 April 2012 18:06]


Question cannot be stupid, but some of the answers can.
  •  
Goran

Messages: 326
Karma: 5
Send a private message to this user
Fixed/SOLVED
Server2/Internet2(172.16.0.2) accept connections from Server1 (home2) by adding rule On server1:
172.16.0.2 --> 173.14.35.172 (probe host(google.com)), Ping, ALOW, NAT
All other way not work because packed goes:
packet from Home 2, proto:ICMP, len:60, 172.16.0.2 -> 173.194.35.176
packet to Internet 2, proto:ICMP, len:60, 172.16.0.2 -> 173.194.35.176
packet from Internet 2, proto:ICMP, len:60, 173.194.35.176 -> 10.0.0.2
packet to Home 2, proto:ICMP, len:60, 173.194.35.176 -> 172.16.0.2

[Updated on: Sun, 08 July 2012 15:46]


Question cannot be stupid, but some of the answers can.
Previous Topic: Upgrade from 6.1 to 7.3
Next Topic: Kerio 7.4 Features
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Tue Oct 17 13:41:11 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00463 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.