Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Outlook 2011 - problem attaching PDF's (attaching large PDF's creates a duplicate "broken" file)
  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
I've done some troubleshooting and this is reproducible (at least in my environment).

Outlook 2011 (14.1.4)
OSX 10.7.3

Attaching small PDF's works fine.

Attach a larger PDF (roughly 100k or above) and a second "broken" file gets added in to the email (not visible until received on the other end.

it appears to be PDF only.

any else experienced this?

Gary

  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
It's apparently not Outlook itself, but the exchange connector.

Setting up an SMTP send in Outlook allows it to function as it should. sending via the Exchange account doubles up the attachment.
  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
[img]./fa/2528/0/[/img]newest patch does not help

Office/Outlook 14.2.1
Kerio 7.3.3

still getting duplicates

see attached. one is the "real" test PDF and one is just garbage.

  • Attachment: double.png
    (Size: 48.40KB, Downloaded 313 times)
  •  
Kedar

Messages: 1320
Karma: 48
Send a private message to this user
Hi,
please contact Technical Support http://support.kerio.com and attach example of such e-mail to the ticket ( .eml file from the server's mail store)
  •  
b-tom

Messages: 177
Karma: 4
Send a private message to this user
thanks I am not the only one Wink We do have exactly the same issue. This appears to be almost regularly and it's pretty annoying. My clients (pc and mac users) always complain about that they are unable to the second file.
  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
i will open a ticket.

However, I am not sure if this is a "bug" or a non-kerio issue. This means, I'm not sure if I am going to be billed for opening a support ticket.

Not to hijack my own thread, but the new support system creates a great deal of uncertainty in the entire Kerio system.

I do believe Kerio's tech support tickets are going to drop tremendously.

  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
Nope.

They want a credit card before opening a ticket.

So disappointed in the entire system.

Going to go spend some time investigating alternatives.

  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
back to the issue...

appears to be related to:

Content-type: application/applefile

http://www.emua.net/kerio/Entourage/apple_double.html

still digging...




  •  
b-tom

Messages: 177
Karma: 4
Send a private message to this user
Just stumpled upon the new support policies too. It's a huge mess!

Unfortunately the Entourage attachment encoding setting is no longer available in Outlook 2011. I am also looking for a solution or workaround.
  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
I'm going on the theory of the Mac Outlook attaching the resource fork and the data fork separately (as two attachments).

As per Kerio's suggestion, i have spoken with my reseller to try to resolve the issue but have had very little luck with that route.
  •  
McIrish

Messages: 236
Karma: 8
Send a private message to this user
The combination of new support policies and dropping Blackberry support is going to force us to go back to Microsoft. It's unfortunate. Who makes these bad business decisions at Kerio?
  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
Here's a crappy workaround...

since the issue is the outlook for mac 2011 exchange connector attaching the resource fork and the data fork for attachments, i'm avoiding the issue.

i created a second account in Outlook as a basic mail account (IMAP). set all info to the same (but logs in to an empty mailbox). when the user creates an email that they suspect will create broken attachments (or they will do this for all until a fix is fixed), they hit the dropdown on the mail message to send as the "Safe Send Account". The SMTP send will send the message cleanly.


  •  
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
Final update.

After weeks of waiting, Kerio finally came back and said "it's an Outlook problem NOT a Kerio problem".

I disagree as this doesn't happen with Exchange systems.

I guess they get final say on whether something is a bug or a feature.
  •  
Ole Y

Messages: 9
Karma: 0
Send a private message to this user
I'm the admin at a company with 30 employees running macs and we've been seeing this as long as we've been using Office 2011 for Mac. It was never a problem earlier.

I'm seeing the exact same behaviour with PDFs.

It's sad that this has stranded as a game of hot potato between MS and Kerio...

I've notified our hosting supplier and hope that they can move this up the ranks a bit.

As the OP this seems to me like a Kerio problem.
stothers

Messages: 89
Karma: 0
Send a private message to this user
anyone had any luck with this?

7.4.1 still doesn't resolve it.

I have been asked to investigate alternatives to Kerio if this doesn't get sorted out.

Previous Topic: i5 or i7 MacMini as a server?!
Next Topic: AI attachment gets PS extension
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Oct 20 10:45:43 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00578 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.