Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Auto-reply and Out of office issues (7.3.2). (Works fine internally, but not with external e-mail.)
  •  
IainC

Messages: 22
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi,

I'm having a problem with Kerio Connect 7.3.2.

When setting up a mail filter that replies to the sender or using the out-of-office function, they work fine for users on the Kerio server but not for external e-mail addresses. We don't have a problem sending and receiving e-mail from external addresses - it's just the automatic reply functionality that is affected.

If I send an e-mail from an external mail service such as gmail, it shows in the log as being received and replied to, but the reply is never received on the gmail account.

It appears that the reply is being sent form postmaster<_at_>localhost, not sure but I think that this might have something to do with it.

Here's the log, parts highlighted in green have been changed for privacy reasons, everything else is simply cut+pasted from the log.

[15/Jan/2013 14:24:36] Recv: Queue-ID: 50f566a4-00004bd8, Service: SMTP, From: <someaddress@gmail.com>, To: <someuser<_at_>mydomain.com>, Size: 2847, Sender-Host: xxx.xxx.xxx.xxx
[15/Jan/2013 14:24:36] Recv: Queue-ID: 50f566a4-00004bd9, Service: Sieve, From: <postmaster@localhost>, To: <someaddress@gmail.com>, Size: 551, Report: autoreply, User: someuser<_at_>mydomain.com
[15/Jan/2013 14:24:37] Sent: Queue-ID: 50f566a4-00004bd8, Recipient: <someuser<_at_>mydomain.com>, Result: delivered, Status: 2.0.0
[15/Jan/2013 14:24:39] Sent: Queue-ID: 50f566a4-00004bd9, Recipient: <someaddress<_at_>gmail.com>, Result: relayed, Status: 2.0.0

Any help would be really appreciated.

Thanks
  •  
Pavel Dobry (Kerio)

Messages: 5245
Karma: 251
Send a private message to this user
This issue is addressed in Kerio Connect 7.4.0 and higher.
  •  
IainC

Messages: 22
Karma: 0
Send a private message to this user
We have now upgraded to version 8 and still have the same problem. Now in the log instead of the reply being from <postmaster@localhost> it just shows <>.
  •  
brauner

Messages: 89
Karma: -20
Send a private message to this user
I also have a problem with "out of the office".

Server is version 8.0.1

I set an out of the office message for one of the users. no reply for the sender.

I found an error under "warning" logs like this (I changed my domain name to [mydomain], and sender domain to [sender-domain] :
Can't open sieve verification file D:\Kerio\MailServer\store/mail/[mydomain].co.il/anat/vacatio n.adr in rb mode

In the mail log, I found this lines:
[13/Mar/2013 09:52:17] POP3 download: 1 message (5034 bytes) downloaded from server mail.[mydomain].co.il, with username anat<_at_>[mydomain].co.il.
[13/Mar/2013 09:52:18] Recv: Queue-ID: 51403032-000006fa, Service: Sieve, From: <>, To: <roei@[sender-domain].com>, Size: 495, Report: autoreply, User: anat@[mydomain].co.il, Subject: Re: test4, Msg-Id: <-1938751265-3260<_at_>server.[mydomain].co.il>
[13/Mar/2013 09:52:18] Sent: Queue-ID: 51403030-000006f9, Recipient: <anat@[mydomain].co.il>, Result: delivered, Status: 2.0.0 , Remote-Host: 127.0.0.1, Remote-Host-Name: localhost, Msg-Id: <bd36545c-5eb4-467f-916e-3df929530587<_at_>[sender-domain].com >
[13/Mar/2013 09:52:20] Sent: Queue-ID: 51403032-000006fa, Recipient: <roei@[sender-domain].com>, Result: failed, Status: 5.1.1 530 5.7.1 We do not relay empty from addresses: roei@[sender-domain].com, Remote-Host: 194.90.9.16, Remote-Host-Name: mail.013net.net, Msg-Id: <-1938751265-3260<_at_>server.[mydomain].co.il>
  •  
sascha.feider

Messages: 12
Karma: 1
Send a private message to this user
same problem on our site
server version is 8.0.1
  •  
Valenzi

Messages: 33
Karma: 0
Send a private message to this user
Problem still in version 8.0.2 build 1117

Can't open sieve verification file C:\Kerio\MailServer\store/mail/domain.de/user/vacation.adr in rb mode.
  •  
AndreasL

Messages: 78
Karma: 6
Send a private message to this user
still exists in 8.1.0 (1314)
  •  
Valenzi

Messages: 33
Karma: 0
Send a private message to this user
Are you all using Linux Server? We're runnning on Server 2012 and have no problem with that issue. Even before we had Debian with earlier versions running and I could not say it didn't work.
  •  
AndreasL

Messages: 78
Karma: 6
Send a private message to this user
Valenzi wrote on Wed, 21 August 2013 07:57
Are you all using Linux Server?
No, running on Windows Server 2003.
  •  
Bruce

Messages: 2
Karma: 0
Send a private message to this user
Hello,
Same problem with version 8.3.2 (3100) on linux !!!
  •  
Pavel Dobry (Kerio)

Messages: 5245
Karma: 251
Send a private message to this user
Bruce wrote on Tue, 16 September 2014 23:16
Hello,
Same problem with version 8.3.2 (3100) on linux !!!


Check your filesystem. Make sure that other processes don't touch Kerio Connect files. Use only local filesystem (ext2, ext3 etc.).
  •  
Bruce

Messages: 2
Karma: 0
Send a private message to this user
Pavel Dobry (Kerio) wrote on Wed, 17 September 2014 13:53
Bruce wrote on Tue, 16 September 2014 23:16
Hello,
Same problem with version 8.3.2 (3100) on linux !!!


Check your filesystem. Make sure that other processes don't touch Kerio Connect files. Use only local filesystem (ext2, ext3 etc.).


Thks for your reply,
It's a VM deployed via Kerio OVF
  •  
IainC

Messages: 22
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi,

We've just upgraded to 8.3.2 today and I've checked that auto-reply and out of office are working correctly and they are.

The issue I was having was fixed in an earlier version of 8.x but I'm not sure which I'm afraid.

EDIT It looks like it might have been v8.2 looking at the release notes.

-Iain

PS, we are also running on Linux. It's a CentOS 5 VM originally provided by Kerio. (We will be upgrading it at some point.)E

[Updated on: Wed, 17 September 2014 14:25]

Previous Topic: Status of letters algorithm
Next Topic: Kerio Connect Sophos update not working
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Sat Nov 18 00:23:07 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.00549 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.