Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » iphone authentiaction randomly failing
  •  
chrwei

Messages: 194
Karma: 11
Send a private message to this user
starting today with no changes to anything that i can tell, all the iphones setup using activesync are throwing authentication errors, on screen and in the Security log. android and webmail are working fine, and occasionally the iphones will work for a bit. anyone else having issues?
  •  
Ernesto (Kerio)

Messages: 90
Karma: 7
Send a private message to this user
I have not heard of similar issues (Activesync authentication).

Using the Kerio Connect web admin console take a look at Logs->Security. Are there any errors there that you can correlate with the failed authentication requests?

Sales Engineer | Kerio
Stay Connected Anytime, Anywhere. Discover Kerio Cloud!
  •  
chrwei

Messages: 194
Karma: 11
Send a private message to this user
yes. the error is "External authentication service rejected authentication due to invalid password or authentication restriction." these are AD users, and AD in general and devices not-iphone are working fine. their webmail and outlook via KOC both work, just the iphone is failing.
  •  
wag357

Messages: 32
Karma: -1
Send a private message to this user
I'm getting this same error but with random iPhone users while others work fine. I'm on 8.2.3
Has any info been discovered on this issue?

My apologies for posting too soon. I found this issue was due to password expirations in AD. But I have had random iPhone (oddly not iPad) random failures in the not too distant past. Although the issues were in version 8 and at some point in the 8.x updates it ceased. I mistakenly thought it was the same thing happening again.

[Updated on: Mon, 07 April 2014 17:18]

  •  
Neil Whiteside (Kerio)

Messages: 318

Karma: 35
Send a private message to this user
It might be worth checking the time settings on the phone against those on the servers. Make sure they aren't out by more than 5 minutes.

Knowledge Base: http://kb.kerio.com/.
Looking for technical support? http://www.kerio.com/support
  •  
wag357

Messages: 32
Karma: -1
Send a private message to this user
Neil,

I'm glad you posted that. Although I figured out the cause of this issue I did have similar issues in the past as I noted above.
Recently I did realize that my servers were not syncing time with my PDC and corrected it. That's probably why my original issues were happening and that resolved it rather than any of the 8.x updates.
  •  
Neil Whiteside (Kerio)

Messages: 318

Karma: 35
Send a private message to this user
I'm glad you're sorted!!

Knowledge Base: http://kb.kerio.com/.
Looking for technical support? http://www.kerio.com/support
Previous Topic: specific signature for a delegated account ?
Next Topic: Create a Calendar resource that is always available?
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Aug 18 22:09:19 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00433 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.