Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Calendar Timezone Again [BUG?] (Bug re: meeting request parsing)
  •  
venetohr

Messages: 3
Karma: 0
Send a private message to this user
This is very similar to what was described in this (forums.kerio.com/t/24560/) topic where it was claimed to be solved with v8.1.0. However, I'm on v8.3.1 and still seeing the same buggy behavior. Specifically, the sender sent a meeting request for Nov 4th 1400-1600, however, the meeting is displayed as 1500-1700 and there is even a note at the top of message saying "the organizer created meeting in UTC timezone":

[img]./fa/3634/0/[/img]

Looking at source:

BEGIN:VEVENT
SUMMARY:XXXXXXXX
TRANSP:OPAQUE
X-GWSHOW-AS:BUSY
DTSTART;
TZID=3D"(GMT+0100) Amsterdam%2C Berlin%2C Bern%2C Rome%2C Stockholm%2C V=
ienna":
20141104T140000

it clearly shows that the meeting starts at 1400 in GMT+0100. Also, other recipients (outside my company) confirm that they received the meeting request with the correct data, so it is obviously a bug in Kerio. Please see the attached screenshot for visual confirmation of the described bug.

And this is most definitely a MIME message, so not a TNEF decoding problem as some threads suggest.

  • Attachment: ss.jpg
    (Size: 58.72KB, Downloaded 107 times)
  •  
Pavel Dobry (Kerio)

Messages: 5153
Karma: 243
Send a private message to this user
We need to see the whole event source. TZID is just a text and does not indicate time zone DST rules.
Also, does the user use Kerio Outlook Connector for viewing the invitation or is it plain Outlook?

Knowledge Base: http://kb.kerio.com/.
Technical support: http://www.kerio.com/support
------------------
Stay Connected Anytime, Anywhere. Discover Kerio Cloud!
  •  
venetohr

Messages: 3
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi Pavel,

Thanks for quick reply. This is Outlook with installed Kerio Outlook Connector, however, the same behavior is exhibited through the webmail (see attached screenshot) so I doubt it is Outlook or Connector issue.

Here is the full source (I scrubbed the personal details):

--=__Part71446647.21__=
Content-class: urn:content-classes:calendarmessage
Content-Type: text/calendar;
	charset="UTF-8";
	method="REQUEST";
	name="meeting.ics";
	component="VEVENT"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

BEGIN:VCALENDAR
VERSION:2.0
PRODID:-//Novell Inc//Groupwise 7.0.1=20
METHOD:REQUEST
BEGIN:VTIMEZONE
TZID:(GMT+0100) Amsterdam\, Berlin\, Bern\, Rome\, Stockholm\, Vienna
BEGIN:STANDARD
TZOFFSETFROM:+0200
TZOFFSETTO:+0100
DTSTART:20001026T020000
RRULE:FREQ=3DYEARLY;INTERVAL=3D1;BYDAY=3D-1SU;BYMONTH=3D10
TZNAME:Standard Time
END:STANDARD
BEGIN:DAYLIGHT
TZOFFSETFROM:+0100
TZOFFSETTO:+0200
DTSTART:20000330T010000
RRULE:FREQ=3DYEARLY;INTERVAL=3D1;BYDAY=3D-1SU;BYMONTH=3D3
TZNAME:Daylight Savings Time
END:DAYLIGHT
END:VTIMEZONE
BEGIN:VEVENT
SUMMARY:XXXXXXXX
TRANSP:OPAQUE
X-GWSHOW-AS:BUSY
DTSTART;
 TZID=3D"(GMT+0100) Amsterdam%2C Berlin%2C Bern%2C Rome%2C Stockholm%2C V=
ienna":
 20141104T140000
X-GWITEM-TYPE:APPOINTMENT
DTSTAMP:20141027T131047Z
ORGANIZER;CN=3DXXXX XXXX;ROLE=3DCHAIR:MAILTO:XXXX<_at_>XXXX.XX
ATTENDEE;CN=3DXXXX XXXX;PARTSTAT=3DNEEDS-ACTION;RSVP=3DTRUE;
 ROLE=3DREQ-PARTICIPANT:MAILTO:XXXX<_at_>XXXX.XX
ATTENDEE; ...<more attendees>...
DESCRIPTION:
 XXXX XXXX XXXX XXXX
DTEND;
 TZID=3D"(GMT+0100) Amsterdam%2C Berlin%2C Bern%2C Rome%2C Stockholm%2C V=
ienna":
 20141104T160000
LOCATION:XXXX
UID:20141027T141117Z_2E1F00AC
PRIORITY:5
END:VEVENT
END:VCALENDAR


  • Attachment: ss22.jpg
    (Size: 123.47KB, Downloaded 109 times)
  •  
Pavel Dobry (Kerio)

Messages: 5153
Karma: 243
Send a private message to this user
Ahh. Novell, again. It look like one of many weird compatibility issues.

Knowledge Base: http://kb.kerio.com/.
Technical support: http://www.kerio.com/support
------------------
Stay Connected Anytime, Anywhere. Discover Kerio Cloud!
  •  
venetohr

Messages: 3
Karma: 0
Send a private message to this user
So, it's a WONTFIX or Kerio will look into it (hopefully fixing as well)?

None of the remaining 20+ recipients experienced this problem, so I definitely consider this a Kerio problem/bug.
Previous Topic: See Contact Public Folder in OS X
Next Topic: cross platform calendar aharing problem
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Jan 20 10:45:57 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.00972 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.