Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Control » Bug or not? (Guest login doesn't seem to work)
  •  
PPG

Messages: 68
Karma: 3
Send a private message to this user
I've configured a guest interface with an wi-fi AP accordingly to the textbook.
I want the users tot enter password before being allowed access to internet. Checked the required settings accordingly but the login screen doesn't appear, but i do get internet access.

Tested with several devices tablets, laptop, phones.

Any ideas or suggestions?
  •  
mlee (Kerio)

Messages: 246
Karma: 16
Send a private message to this user
I assume you have followed http://kb.kerio.com/1654

I just created a test guest interface on my Control and it works straight away.

./fa/3749/0/

Would you like to recheck your rules/interface?

M.

  • Attachment: guest.jpg
    (Size: 34.06KB, Downloaded 286 times)

PTSD. BP. OCD. ASPD. BPD. Certified.
  •  
PPG

Messages: 68
Karma: 3
Send a private message to this user
Yes I followed http://kb.kerio.com/1654.

So to be sure I tried the following:
Just deleted the inteface and the DHCP range.
Rebooted the KC applince.
Added an interface to the Guest Interface group, added DHCP range.
Checked the Traffic rules and finally ticked the "Rquire users to enter password" box.

Connected a Wireless AP to the interface and connected several devices. They are all able to connect to the internet but are never presented with the login screen.

[Updated on: Wed, 11 February 2015 21:01]

  •  
mlee (Kerio)

Messages: 246
Karma: 16
Send a private message to this user
I remove all the configuration and did it again, I can kinda get to the point of getting internet connection without the guest welcome screen, then I rebooted Kerio Control and I can see the welcome screen.

Did you reboot? Yes it was not mention in the knowledge base article but it seemed working.

M.

PTSD. BP. OCD. ASPD. BPD. Certified.
  •  
PPG

Messages: 68
Karma: 3
Send a private message to this user
Hi mlee, just rebooted. Still not getting the Guest login screen.

Should I start sending log / config files now?
  •  
Brian Carmichael (Kerio)

Messages: 582
Karma: 58
Send a private message to this user
Check in your traffic rules and look at the rule for the guest traffic. Does the column "last used" indicate that it's being used? Also look in the active hosts for your device. In the hostname column does it show an icon for a guest device? Also does it show any authenticated user? Have you set automatic login for your device's MAC or IP Address?

Brian Carmichael
Senior Technical Marketing Engineer | Kerio
Stay Connected Anytime, Anywhere. Discover Kerio Cloud!
  •  
PPG

Messages: 68
Karma: 3
Send a private message to this user
Hello Brian, automatic login, based on MAC, was the cause. Used a device that wasn't configured for automatic login and the login screen appeared. Thank you so much!
Previous Topic: Question
Next Topic: Custom DNS by DHCP
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Tue Jan 24 16:25:56 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.01042 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.