Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Status: 4.3.0 Recipient's mailbox busy?
  •  
j.a.duke

Messages: 347
Karma: 10
Send a private message to this user
I've moved our server to KC 8.5.1 (from 8.4.3) and faster hardware and, especially, disk and on one account am seeing this in the Mail log:

Recipient: <user<_at_>example.com>, Result: delayed, Status: 4.3.0 Recipient's mailbox busy

Every message for this account (and only this account) has this error. A few seconds later it is delivered, but I'm trying to figure why just this one account and what is causing the message to be generated.

Any suggestions on where to start troubleshooting?

Thanks.

Cheers,
Jon
  •  
ksnyder

Messages: 557
Karma: 36
Send a private message to this user
Is there any limitation/restriction that applies to this mailbox that has been reached? Quotas can be viewed by the user themselves in the Webmail Client under Settings-->My Quota

On the server you can look at the Users table and turn on the columns:
- Storage Quota
- Storage Used
- Item Count Quota
- Item Count

Ken Snyder
  •  
ksnyder

Messages: 557
Karma: 36
Send a private message to this user
Also check whether that user has an alias or forwarding rule that refers outside the domain or to an invalid address perhaps.

Ken Snyder
  •  
j.a.duke

Messages: 347
Karma: 10
Send a private message to this user
Ken,

Thanks for the tips. I have a couple of more items to add to this:

There have been, when looking at Opened Folders, I'm seeing the following Users: user<_at_>example.com, $message_store, $index_agent and Reference Count is 37 and incrementing upwards. I had a Ref Count of 79 at one point today before I restarted the server.

Also, when I look at User Statistics, Disk Space is 40.6 GB and Item Count is 273493. This account is the largest on the server.

I disabled Full text search earlier as that was another connection to the Inbox.

I can't even open webmail for the account-just spins on Initializing the whole time.

And, in the time I've spent typing this, the Reference Count is up to 49 and climbing.

The server was on 8.4.3 at the start of the day last Friday and I updated to 8.5.1 after migrating the data to new storage. No other accounts seem to be affected at the moment.

Thanks for your help.

Cheers,
Jon

Update <_at_> 1505: The Ref count is back to a "normal" of 2 and those two processes are no longer hitting the account. To get there, I ended up creating a temp account and setting a forward from the problem account to the temp account so that the person could at least see his messages.

I'm gonig to delete the temp account, putting it's mailbox under the real account, but I'd like to know why this happened. I'd also like to re-enable full text searching, but am a bit nervous about doing so regarding the load it might place on the server.

[Updated on: Mon, 06 July 2015 21:10]

  •  
j.a.duke

Messages: 347
Karma: 10
Send a private message to this user
The same issue happened again yesterday.

Reference Count hit 60+ and any client application, including Connect Client, was unresponsive.

Never saw this before 8.5.1 (upgraded from 8.0.2 to 8.4.3, then a couple weeks later to 8.5.1)

No restrictions/quota or forwarding in place.

Yesterday it was $message_store that seemed to be the culprit. Then, just as suddenly as it started, it was gone.

Is there something in the debug log I should track to figure out what's happening.

Thanks.

Cheers,
Jon
  •  
ksnyder

Messages: 557
Karma: 36
Send a private message to this user
Hi Jon,

The debug log contains an entire section of messages that can be tracked that are related to the Message Store. You my want to investigate that on your own. That said, my recommendation is to call Kerio Tech Support at this point.

Regards,
Ken

Ken Snyder
  •  
ipadmin

Messages: 14
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi We have just experience something very similar, one single users account got hammered with hundreds of these:

[18/Sep/2015 15:34:18] Sent: Queue-ID: 55fc0cb3-0000e048, Recipient: <user.account@example.com>, Result: delayed, Status: 4.3.0 Recipient's mailbox busy, Remote-Host: 127.0.0.1, Msg-Id: <D221CA05.FFA2%schedules<_at_>globallistings.info>

it went on for a couple of hours then just stopped.

The account does have the second largest mailbox at GB with no limit on storage or item count (clearly).

Not sure what difference it would make but users on OS X and the mail server is Windows 2008 R2 running kerio connect 8.5.2

if anyone has any suggestion i'm all ears
  •  
mwd

Messages: 67
Karma: 1
Send a private message to this user
I have also seen this starting in 8.5. We have a spam mailbox that collects spam from our anti spam box and this mailbox every week or so will reject a few messages with this error.
  •  
ipadmin

Messages: 14
Karma: 0
Send a private message to this user
Finally got to the bottom of our error, it was the Kerio built in backup running that was stopping the mailboxes from being accessed.

The users who experienced the biggest interruption was those with the biggest mail boxes, which stands to reason.

Hope this help with others diagnosing their issues.
  •  
r1sh

Messages: 89
Karma: -4
Send a private message to this user
hi guys! I've turned off backups but it didn't help me, still getting this error:(
  •  
Bob D

Messages: 20
Karma: 0
Send a private message to this user
Has anyone made progress resolving this issue? We are seeing this since updating to 8.5.3. Its happened to multiple users, both OS X mail and Outlook on PCs. About all I find in common is that all of the users have iPhones. I've seen reference counts at 220+, sometimes restarting the server clears it up, sometimes we reindex.
  •  
r1sh

Messages: 89
Karma: -4
Send a private message to this user
I've tried to downgrade to 8.4.3 but it didn't help.

I saw today that macbook was caching all letters.

I guess that's the problem and I'll look deaper in mail caching in mac os.
  •  
profisender

Messages: 25
Karma: 1
Send a private message to this user
...seeing this issue here also on V.8.5.2. One mailbox can not be accessed with error 4.3.0. This is a little bit critical - on monday morning. Is there a way to stop the backup without stopping the complete kerio connect on the server?

--
Andre
  •  
r1sh

Messages: 89
Karma: -4
Send a private message to this user
the problem is not in backup in my situation.

If in your situation is problem in backup, the config applies immediately , but acess to backup file stops after backup job ends.

In my situation Apple devices make full sync via imap with mail folder and definitely hangs hard disk))
Greentree

Messages: 19
Karma: 0
Send a private message to this user
Seeing this exact issue swell, can anyone help? c'mon kerio!
Previous Topic: Kerio Connect webmail slow after upgrade to 9.0x
Next Topic: kerio connect 9.0.2 Spamassassin
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Apr 28 20:03:17 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00542 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.