Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Operator » [SOLVED]¬†Forwarded calls: No audio
  •  
Silverstar

Messages: 157
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi Folks,

strange issue here:
If we forward calls to external numbers the calls is established but there is no audio.

Ex.: Using a Speed Dial entry (66550) to forward ext. 440 to external number +49221123465.
When calling 66550 internally get successfully connected to ext. number.
When calling ext. 440 from antother ext. number, call t gets established without audio Sad

Any ideas where to look?

Thx!
Silverstar

[Updated on: Wed, 02 September 2015 09:11]

  •  
Silverstar

Messages: 157
Karma: 0
Send a private message to this user
The strange thing is, that if I set a forward for a user or call the forwaded speed dial internally the forward comes up normally and with audio.
Only if I call from outside an let the call forward by the speed dial the no audio problem occurs Sad

@Ken: Because we've absolutely no trouble with connections and call quality and even forwards work exept for the described case, a see no reason to dig deeper into the "normal" call quality issue things.

[Updated on: Tue, 01 September 2015 08:30]

  •  
Filip Jenicek (Kerio)

Messages: 1094
Karma: 80
Send a private message to this user
Hi,

issues like this one are often caused by Gateways (NAT) incorrectly forwarding or dropping the packets.

Try the following:
1. Check that Operator is configured to be behind NAT (screen Network). Verify that the public IP address is correct.
2. Review settings of your router/gateway/smart switches and disable any SIP support (often called SIP ALG).

If the above tips didn't help, please contact our support team which will ask for some debug files and a packet dump to analyze the situation.

Best
Filip
  •  
Silverstar

Messages: 157
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi Filip,

thanks for jumping in.
NAT is enabled but the SIP trunk involed in this scenario is connected to a seprate LAN card because its realized via separate network from our carrier.

As I mentioned, I've no problem forwarding calls from a user or calling the speed dial direkctly from an internal phone.

Only the forward for a call to an ext. which has the speed dial as the target fails with no audio.
So I think there must be something different, how Operator handles the forwards or sets headers or...?

Thx
Silverstar
  •  
Silverstar

Messages: 157
Karma: 0
Send a private message to this user
Thx Filip for the superb help here!

A quick description for the public:
I've two ethernet cards on my Operator machine because my main carrier provides the SIP trunk via private network with public IPs...

Therefore I had to tweak the routing of Operator a bit and that caused some trouble with the forwarding.

The solution Filip brought to me was to add the IPs of the SIP trunk to the local addresses group.
Now it works like a charm Smile

Thx again for the great support Filip!

Silverstar
Previous Topic: When call Queue is set to Ring all agents jumps around
Next Topic: Kerio Operator 2.4.3
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Mon Nov 20 07:08:35 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.00460 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.