Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Kerio als (Outlook 2013 with Exchange mailbox and additional Kerio mailbox)
  •  
sven.berlin

Messages: 4
Karma: 0
Send a private message to this user
Hello there,

We have problems with Kerio Outlook Connector and Outlook 2013 on Windows, if Kerio is not the default message store in Outlook .
The default message store is an Exchange mailbox from another Exchange server. Now, when a mailbox with the Kerio Connector has been added , no e-mail can be sent via Kerio . The e-mail always goes out through the Exchange Server off the default message store and also be stored in the exchange mailbox.

What can we do? We need the calendars from kerio, imap is no solution...

best regards
Sven
  •  
Pavel Dostal (Kerio)

Messages: 181
Karma: 5
Send a private message to this user
What version of Kerio Outlook Connector do you use? You need at least version 8.3 to use Kerio Outlook Connector as non-default message store (8.4 is better)

Pavel Dostal
Kerio Technologies
  •  
sven.berlin

Messages: 4
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi Pavel,

we use the version 8.5.2 of Kerio Connect. The version of Outlook Kerio Connector is: 8.5.2 4957T0

We tried it again this morning, an email from the Kerio account will be shipped via the default MAPI Exchange , maybe on the Kerio account.

We currently have many external employees who have a standard Exchange account and use the Kerio as an additional account.

How can we solve this?

Best regards
Sven
  •  
Pavel Dostal (Kerio)

Messages: 181
Karma: 5
Send a private message to this user
I've tried it right now with 1 and 2 Exchange accounts on Outlook 2010 and it should work as expected. Email is sent by the service that is set in the field From (it is autoselect according to folder you have selected, however you can change it). So if you are in Exchange account, default from is Exchange service. If you are in KOFF account, default from is KOFF service. Sent Items folder where the sent message is saved is selected according to used transport.

There is just one issue - when you add KOFF to the profile, you need to restart Outlook twice to make message sending work as expected. KOFF account is fully configured during the first Outlook start, however Outlook ignores some of these setting until it is restarted once more.

Pavel Dostal
Kerio Technologies
  •  
sven.berlin

Messages: 4
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi Pavel,

thats right, we have the issue with Outlook 2013. Outlook 2010 works.

best regards
  •  
Pavel Dostal (Kerio)

Messages: 181
Karma: 5
Send a private message to this user
Sorry, I mixed two numbers. I wanted to wrote Outlook 2013 and Exchange 2010. Nevertheless different Exchange versions should affect this behavior.

Is correct transport service selected in From field?

Can you send messages from profile with KOFF only?

Pavel Dostal
Kerio Technologies
  •  
Pavel Dostal (Kerio)

Messages: 181
Karma: 5
Send a private message to this user
BTW I can confirm this issue on Outlook 2016. Microsoft changed format of some values in registry.

Pavel Dostal
Kerio Technologies
Previous Topic: IMAP foldernames in wrong language
Next Topic: Set 301 redirects
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Thu May 25 14:17:10 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00405 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.