Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Apple Mail missing emails
  •  
philstone

Messages: 55
Karma: 0
Send a private message to this user
I have always used Apple Mail (10.12.2), however I noticed to day that some emails were missing.

I logged into Webmail and they are there.

Setup the email account on Outlook 2016 and they are showing.

Only Apple Mail they are missing. Its the same on 3 computers (same email account) but working fine on my iPhone.

I've tried removing and re-adding the email account and I've tried Rebuild Mailbox for Apple Mail menu.

Has anyone seen this before? Any ideas?

Thanks
  •  
Pavel Dobry (Kerio)

Messages: 5162
Karma: 242
Send a private message to this user
Apple Mail has a bug that it does not show emails with empty "Content-Class:" email header. It could be this case. You can verify it by looking at email source.

Knowledge Base: http://kb.kerio.com/.
Technical support: http://www.kerio.com/support
------------------
Stay Connected Anytime, Anywhere. Discover Kerio Cloud!
  •  
philstone

Messages: 55
Karma: 0
Send a private message to this user
Thanks Pawel, where would the content-class appear in the source code?
  •  
philstone

Messages: 55
Karma: 0
Send a private message to this user
Ok, don't think its that - I've found another email that doesn't have content-class and that is showing in Apple Mail.
  •  
Think Fixed

Messages: 430

Karma: 39
Send a private message to this user
Despite the bug, have you tried using the Rebuild option from the Mailbox menu? It forces a full re-download of the selected mail folder.

Howie Isaacks
Systems Admin | Apple Solutions Consultant
Think Fixed LLC, Dallas and Fort Worth

www.thinkfixed.com
  •  
philstone

Messages: 55
Karma: 0
Send a private message to this user
Tried that - didn't work.

I managed to fix it by deleting the local cache in /Library/Mail - that forced Mail to resync and download the emails from the server.

Obviously an Apple issue and not Kerio! Razz
  •  
Think Fixed

Messages: 430

Karma: 39
Send a private message to this user
philstone wrote on Wed, 18 January 2017 06:09
Tried that - didn't work.

I managed to fix it by deleting the local cache in /Library/Mail - that forced Mail to resync and download the emails from the server.

Obviously an Apple issue and not Kerio! Razz


That's a good fix too. I don't tell my users to go mucking around in their ~/Library/Mail folder though. If it comes to that, I do it for them Smile Out of all of the available mail apps for Mac, I like Apple Mail the best, but it does have some annoying quirks. This is one of them.

Howie Isaacks
Systems Admin | Apple Solutions Consultant
Think Fixed LLC, Dallas and Fort Worth

www.thinkfixed.com
Previous Topic: where are the temporary backup files
Next Topic: NO ATTACHMENT @ IPHONE
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Tue Feb 21 15:15:33 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.01030 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.