Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Kerio Connect RAM leaking
  •  
gvn_kerio

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi forums

Have anyone else seen same behaviour on their Kerio Connect setups?

Kerio Connect version 9.2.3 (2929) on Windows Server 2012 R2

RAM will slowly crawl up towards 18 GB of RAM, and the server becomes unusable (Server has 24 GB of RAM)

At around 15-16 GB of RAM the server starts getting slow (web interface, and delayed emails)

The only way to fix this is to reboot the entire server, if we try to restart the kerio connect service, it will just stand in the "stopping" state forever.

Here you can see the RAM usage on this Kerio server, the sudden fall in the graph was our last restart of the server.

[img]./fa/4712/0/[/img]

Any help with this would be hugely appreciated, this is quite a big problem for us, we have many customers on this server and we must have 99% uptime.

Regards.
Gert

[Updated on: Fri, 01 September 2017 13:31]

  •  
freakinvibe

Messages: 1529
Karma: 60
Send a private message to this user
Which service is using all the RAM? Are there any other services running on that server? We are using a 2012 R2 server and it is happily running with 6GB for many weeks (and then we need to apply the MS monthly security hotfixes).

We are also on KC 9.2.3.

Dexion AG - The Blackberry Specialists in Switzerland
https://dexionag.ch
  •  
gvn_kerio

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
It is the Kerio Connect Engine program under the Kerio Connect service.

Nothing else is using the memory, only Kerio

We restarted the Server this weekend, and we are back to 1.7 GB (was around 500 MB just after reboot)
  •  
freakinvibe

Messages: 1529
Karma: 60
Send a private message to this user
Have you looked through the error log of Kerio Connect?

Dexion AG - The Blackberry Specialists in Switzerland
https://dexionag.ch
  •  
gvn_kerio

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
I've checked Windows Event Viewer, no errors there.

Note I've removed the email address and IP.

The kerio log on the admin panel is spamming this:
[05/Sep/2017 09:32:11] MeetingResponseCommand.cpp: Unable to update the event [uid=0x000000b0] in Calendar. [User: <user<_at_>company.com>, Device: (60ONM6KG2H1UN6UV53B5IK4A44, iPhone, Apple-iPhone8C1/1407.60), IP address: <IP-address>]

I'm seeing a few of these (no near as many as the first one i wrote above)
[05/Sep/2017 09:59:13] ASyncEngineBridgeMessageManager.cpp: ActiveSyncResolveRecipients::ResolveRecipient: Unable to open contact: 0x0000009E from folder '~<user@company.com>/Public Folders/Contacts'. [User: <user<_at_>company.com>, Device: (DHHC3UUBED10L3TFHR7F034L0C, iPhone, Apple-iPhone7C2/1407.60), IP address: <IP-address>]

[Updated on: Tue, 05 September 2017 10:31]

  •  
gvn_kerio

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
The warning logs has few of these (10 domains)
[05/Sep/2017 09:49:36] XMPP Server [external]: [773] Failed to process domain <domain-name> (DomainFullSync$ExtDomainsHandler.handle): com.kerio.im.xmpp.api.XmppException: Failed to check database F:\Mailstore\xmpp\database\<domain-name>at com.kerio.im.tigase.derby.DerbyChecker.check(DerbyChecker.ja va:65) at com.kerio.im.tigase.DomainServiceImpl.activate(DomainService Impl.java:165) at com.kerio.im.core.domain.DomainControl.add(DomainControl.jav a:67) at com.kerio.im.core.domain.DomainFullSync$ExtDomainsHandler.ha ndle(DomainFullSync.java:87) at com.kerio.im.connect.AdminApi.getAllDomains(AdminApi.java:21 6) at com.kerio.im.connect.ExtServiceImpl.getAllDomains(ExtService Impl.java:99) at com.kerio.im.core.domain.DomainFullSync.sync(DomainFullSync. java:44) at com.kerio.im.core.domain.DomainFullSync.run(DomainFullSync.j ava:35) at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executor s.java:511) at java.util.concurrent.FutureTask.runAndReset(FutureTask.java: 308) at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$S
  •  
freakinvibe

Messages: 1529
Karma: 60
Send a private message to this user
I suspect an issue with domain sync could be the problem. I guess you need to open a support incident with Kerio.

Dexion AG - The Blackberry Specialists in Switzerland
https://dexionag.ch
  •  
gvn_kerio

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
This server is not joined to any domain
  •  
vomsupport

Messages: 136
Karma: 2
Send a private message to this user
Been a problem since 7.X. A well crafted message will core dump because a lack of memory.
Previous Topic: Why is Kerio Backup SOO SLOOOOW?!
Next Topic: Antivirus Module: SSL certificate problem
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Sat Sep 23 03:51:59 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00523 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.