Home » Kerio User Forums » Kerio Connect » Kerio Connect does not start after installation (9.2.7p2 on Debian 9)
  •  
scorpie

Messages: 10
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi,

today i installed 9.2.7p2 on Debian. After the installation the wizard started and after the last step it did not continue.

When trying to start the Server the following message appears:

Job for kerio-connect.service failed because of unavailable resources or another system error.

journalctl -xe shows the following:

Kerio Connect failed to start: Spam plugins are not running.

Any idea how to fix this?

Best Regards
Michael
  •  
scorpie

Messages: 10
Karma: 0
Send a private message to this user
Did another try today without success. This ist what systemctl and journalctl are showing:

kerio-connect.service - Kerio Connect
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/kerio-connect.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: activating (start) since Wed 2018-09-19 12:56:39 CEST; 15s ago
Process: 2305 ExecStart=/opt/kerio/mailserver/mailserver /opt/kerio/mailserver (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 1822 (code=exited, status=10)
Tasks: 59 (limit: 60)
CGroup: /system.slice/kerio-connect.service
├─2313 /opt/kerio/mailserver/mailserver /opt/kerio/mailserver
├─2318 javaservices/jre/bin/java -Djava.net.preferIPv4Stack=true -jar javaservices/fulltext/FullTextServer.jar -p 4041
├─2349 /opt/kerio/mailserver/plugins/spamserver/spamserver 51 54
├─2356 /opt/kerio/mailserver/plugins/spamserver/spamserver 51 56
└─2373 /opt/kerio/mailserver/plugins/keriobda/keriobda 51 58

Sep 19 12:56:39 localhost.net systemd[1]: Starting Kerio Connect...
Sep 19 12:56:39 localhost.net systemd[1]: kerio-connect.service: PID file /var/run/kms.pid not readable (yet?) after start: No such file or directory


-- Unit kerio-connect.service has begun starting up.
Sep 19 13:08:13 localhost.net systemd[1]: kerio-connect.service: PID file /var/run/kms.pid not readable (yet?) after start: No such file or directory
Sep 19 13:08:33 localhost.net mailserver[4861]: Kerio Connect failed to start: Spam plugins are not running.
Sep 19 13:08:38 localhost.net systemd[1]: kerio-connect.service: Daemon never wrote its PID file. Failing.

Sep 19 13:08:38 localhost.net systemd[1]: Failed to start Kerio Connect.
-- Subject: Unit kerio-connect.service has failed

Took a look at /var/run and there is no kms.pid. What can i do to enable kerio to generate this file?

The operating machine is a Virtuozzo VM with Debian 9.5 (4.9.0). Testing on my local Hyper-V VM with Debian 9.5 (4.9.0.7) is working without any problem.
Previous Topic: Kerio Connect and NTLM authorization
Next Topic: Kerio Instant Messenger
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Fri Dec 14 13:39:37 CET 2018

Total time taken to generate the page: 0.93725 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.