Connect. Communicate. Collaborate. Securely.

Home » Kerio User Forums » Kerio Control » Static Ip Address Problem
  •  
Patdundee

Messages: 2
Karma: 0
Send a private message to this user
I am trying to set up Kerio WinRoute Firewall 6.0.11
I have 10 static WAN IP address's issued to me from my ISP
I run a cisco router with 2 x 2meg lines bonded
The router has its on static WAN IP
A crossover cable connects the router to the PC with Kerio on
From that PC a second network card runs to a switch with the other systems on
The network card connected to the router has a static WAN IP assigned to it
the second network card going to the switch has a static WAN IP assiigned to it
All other systems on the network have static WAN IP assigned to them
The system attached to the router with Kerio on can browse the internet and has full functionality.
The network is told to go to second network card for outward routing but cannot browse the internet in any shape or form
DHCP is not in use as I have WAN ip address's assigned to my connection
Using the wizard and selecting all default settings does not work
Grouping all my IP and allowing this group to connect to the second network card to go to any destination on the internet does not work
Any one got any ideas
Going bald pulling hair out lol

Almost forgot. All of the systems on the network can ping and see each other and the lan network on the firewall but not the internet network card on the firewall

The firewall cards can ping each other but cannot ping anything on the network ?????
If you were not confused earlier you possibly will be now HELP!!!!

[Updated on: Fri, 08 April 2005 01:14]

  •  
Deju

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
Can you discibe your network configuration better..
It's difficult to imagine your routing. I think picture will be better.
  •  
Patdundee

Messages: 2
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi Deju

here is the layout hope it helpsindex.php?t=getfile&id=485&private=0

  • Attachment: setup.bmp
    (Size: 56.12KB, Downloaded 1256 times)
  •  
The1st

Messages: 69
Karma: 0
Send a private message to this user
show "ipconfig /all" and "route print" from firewall host and one of wkstation.

[Updated on: Fri, 08 April 2005 16:06]


/Vladislav
  •  
medhome

Messages: 10
Karma: 0
Send a private message to this user
Hi,

Try to change your gateway and let me know the effect?
  •  
Deju

Messages: 6
Karma: 0
Send a private message to this user
1. I hope you router is configured well (it is transparent for any ip -packets)
2. I hope that Internet is working from firewall host:
- external NIC (default Gateway: internal ip of router, DNS providers)
- internal NIC (default gateway: no, mask is the same as in your LAN computers)

You have to switch on DNS-server in Kerio and make it forward DNS. Your computers have to use this DNS by default (if you haven't any DNS in LAN)
Previous Topic: upgrade from V5, goes crazy
Next Topic: KWF6.0.11 - W2K3/SP1 Compatibility
Goto Forum:
  


Disclaimer:
Kerio discussion forums are intended for open communication between forum members and may contain information and material posted by members which may be useful in learning about Kerio products. The discussion forums are not intended to provide technical support for any specific product. Any information implied or expressed in the discussion forums is that of the posting member. Kerio is in no way responsible for the information posted in the forums, or its accuracy. Kerio employees may participate in the discussions, but their postings do not represent an offical position of the company on any issues raised or discussed. Kerio reserves the right to monitor and maintain the forums to promote free and accurate exchange of information.

Current Time: Sun Nov 19 13:36:39 CET 2017

Total time taken to generate the page: 0.00464 seconds
.:: Contact :: Home ::.
Powered by: FUDforum 3.0.4.